Friluftsfrämjandet Hisingen

Friluftsfrämjandet Hisingen
Klicka på humlan för att komma till lokalavdelningen

Mullespelet

Mullespelet
Klicka på Mulle för att spela!

söndag 24 oktober 2010

Sjunde Mulleträffen HT 2010

Oktober månad och det har regnat hela helgen. Snart finns det inga vackra löv kvar på träden. Stormen har blåst ned dem.

Tappra små Mullebarn o föräldrar drar på sig stövlarna och tar sig till Mulleskogen. Och vi får även denna gång en härlig dag i skogen. Bara några få droppar regn.

Vi delar upp oss i två grupper och skolbarnen får en längre vandring över stenhögar, bergsklättring, svampfynd och en del benfynd. Lite spänning blev det. Då en av de unga herrana undrade om vi verkligen visste vart vi var. Han var lite lugnare då jag visade vart stigen fanns. ;o)

De övriga Mullebarnen gick med Jenny och fick lyssna på Trollsagan, för snart är det ju dags för ett besök i Trollskogen i Mölndal. Spännande!

Jenny o barnen arrangerade en Skalbagge fälla med hjälp av en glasburk och lite köttbitar. Vi får titta i den nästa vecka o se vilka som fångats in. Även Kompostplankan o lövhögen skall undersökas nästa gång.

Fåglarna hade kalasat på fröna vi hängt upp till dem. Så de fick vi fyllt på igen, så att de klarar sig några dagar till.
Nu har vi bara två gånger kvar i vår Mulleskog. Sen är det avslutning i Pixboskogen.

Önskar er alla en go vecka! Så ses vi nästa söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar