Friluftsfrämjandet Hisingen

Friluftsfrämjandet Hisingen
Klicka på humlan för att komma till lokalavdelningen

Mullespelet

Mullespelet
Klicka på Mulle för att spela!

söndag 8 maj 2011

Kolarkojorna i Gunnebo 8:e Maj

I dag hade vi familjedag i Gunnebo skogen. Promenaden gick längst stigen som var kantad av vackra Vitsippor. Vid "Apostlarna" läste vi om Gunnebotrollen och på vägen upp till Kolarkojorna såg vi många stubbar som kan ha varit troll. Barnen knackade på stubbarna och försökte se om det var troll som hade förvandlat sig.

Några såg stubbar ena stunden och nästa stund hade de flyttat på sig. Jo så var det visst! Så troll finns det allt i Gunnebo skogen.





När vi kom upp till Kolarekojorna blev det lek och klättra av. Alla barn och föräldrar spred sig över området och kreativiteten var i full gång bland kojor, kottar och pinnar. Efter den goa matsäcken var det dags att jobba med "hämt ramsor".




Hämta något runt
Lite strunt
Något som är mycket tungt


Hämta något mjukt och något grönt
något som mot kinden är skönt

Barnen var jätte duktiga och de hämtade många ramsor var. Knyttarna fick kort med bilder på och det var toppen. De hittade massor av likadana saker som korten. Tror att de kånkade med sig en del av dem hem också, så klart!



Vi hittade också en Fladdermusholk i skogen. Tog en bild på den så att vi kan ha den som ritning. Hade varit kul att bygga en till vår skog. Men då med glasvägg så att vi kan tjuvtitta på dem.



Nästa vecka träffas vi åter i Skändla på vanlig plats och tid!

Tack för en rolig dag i strålande sol och go värme!


Julia & Jenny


















































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar