Friluftsfrämjandet Hisingen

Friluftsfrämjandet Hisingen
Klicka på humlan för att komma till lokalavdelningen

Mullespelet

Mullespelet
Klicka på Mulle för att spela!

måndag 22 mars 2010

Andra Mulleträffen



Snön har nu börjat försvinna i skogen av vårsolen o regnet. Vi hittar saker som varit täckta av snö, så som döda grodor o annat spännande! ;o)




Vi pratade lite om vårdagsjämningen och vad som händer i vår natur nu när solen värmer o vattnet börjar rinna igen. Vad händer med träden?

Barnen fick välja ut varsitt träd som de knöt fast en namnlapp på. Vi skall nu följa trädens olika knoppar och se hur de ändrar sig och sedan slår ut till blad. Spännande att se vad det blir för träd o vad som händer mellan våra besök i skogen!

Jag läste "Hitta vilse sagan" för barnen. Viktigt att alla känner sig trygga i skog o mark. Och att de vet vad de skall göra om de någon gång går vilse. Vilket vi inte vill skall hända någon av dem såklart!

Vi tittar oss runt när vi går till vår Mulleplats och ser hur stigen o naturen ser ut där vi går. Så att alla finner vägen dit vi ska.

Lek o fika blev det också så klart! Tror att alla nu vågar prata o leka med sina nya kompisar i Mullegruppen. Såg ut som de alla hade en go och rolig dag och en del kände nog att de fått en "ny kompis" när de kom hem!

Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar