Friluftsfrämjandet Hisingen

Friluftsfrämjandet Hisingen
Klicka på humlan för att komma till lokalavdelningen

Mullespelet

Mullespelet
Klicka på Mulle för att spela!

söndag 28 mars 2010

Tredje Mulleträffen

I dag kunde även Jenny följa med som ledare,då ryggen börjar fungera som den ska igen hos henne. Kul att äntligen vara fulltaliga på ledarfronten.



Nu var all snön borta och vi hittade massor av spännande små pryttlar i skogen. Små kottar,ekollonhattar,harbajs,insektspuppor ja jag vet inte allt vad barnen kom med o visade.
Kul att de börjar ta sig tid att leta o upptäcka!
Vi lät dem två o två leta stenar i en glänta, de gick in för detta med stor upptäckarglädje. Några försökte finna dem i botten av en djup pöl, medans andra försökte gräva fram dem med hjälp av pinnar. Några såg inga alls.

Vi gick en tyst prommenad. Då vi satte ut barnen med några meters avstånd ett o ett längst vår stig. Där fick de sitta några minuter och lyssna och vara alldeles tysta. Vilket de klarade jättebra allihop. Sedan hämtade vi upp dem ett o ett och fyllde på vårt led och gick ner till Mulleplatsen. Där fick de tala om vad de hade hört. Några hörde mycket och andra ingenting. Vi gör om detta om några veckor och ser om det är annorlunda.

Läste även Mullesagan för barnen. Vem vet snart kanske vi får besök av Mulle i vår skog. Nu tar vi påsklov och ses om två veckor.



Glad Påsk på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar